Касуле

Традиционно френско ястие за ценителите на домашно приготвената храна
Източник: Бон Апети
Дата: 03.10.2011
Касуле
 
Необходими продукти:
400 г боб
400 г агнешка плешка
4 бр. патешки бутчета (конфи)
400 г наденица
200 г бекон
6 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 стрък селари
4 филийки багета на трохи
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1/4 връзка розмарин
1/4 връзка салвия
1 с. л. гхи (претопено масло)



Начин на приготвяне:
1
Касуле

Бобът се накисва в студена вода за няколко часа, след това се прецежда и се изсипва в тенджера.


2
Касуле 2

Прибавят се подправките без да се режат – магзаноз, мащерка, розмарин салвия, лукът, нарязан на едро, смачканият чесън и беконът, нарязан на кубчета. Сипват се 2 литра студена вода, оставя се да кипне и се вари един час.


3
Касуле 3

В тиган се загрява гхи и в него се запържват агнешкото, нарязано на 8 парчета, и наденичките.


4
Касуле 4

Когато са готови се прибавят при боба, заедно със селарито, тънко нарязано. Слагат се и патешките бутчета, притискат се хубаво, за да ги покрие течността.


5
Касуле 5

Доматите се обелват, семките им се отстраняват, а месестата част се реже на кубчета. Прибавят се в тенджерата и ястието се оставя да ври още 1 час и половина.


6
Касуле 6

Подправките се отстраняват и ястието се прецежда. Сосът се слага на котлона да къкри, докато се редуцира до 2/3. Овкусява се със сол и пипер. Всичко се слага в тава за печене, като патешкото се обезкостява, а наденичките се режат.


7
Касуле 7

Сипва се редуцираният сос и се поръсва с натрошената багета.


8
Касуле 8

Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 40 минути. На всеки 10 минути трохите се притискат леко към соса, за да се навлажнят и да не изгорят.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


evgeni@medarov.com се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Тутманик
ifkata се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: