Рибарски пай

Източник: Бон Апети
Дата: 13.10.2011
Рибарски пай
 
Необходими продукти:
200 г филе от бяла риба
200 г филе от сьомга без кожата
125 г пушена пъстърва
80 мл бяло сухо вино
2 стръка праз лук
1 морков
1 с. л. брашно
180 мл готварска сметана
60 г краве масло
2 с. л. английска горчица
1 филия бял хляб (на трохи)
50 г настъргано сирене “Чедър”
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за пюрето:
1,2 кг картофи
50 г краве масло
50 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Рибарски пай

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват.


2
Рибарски пай 2

Още топли се намачкват с преса за картофи, разбъркват се маслото и млякото и се овкусяват със сол и черен пипер.


3
Рибарски пай 3

Сьомгата и бялата риба се нарязват на парчета, овкусяват се със сол и черен пипер и се запържват в половината от маслото за пая.


4
Рибарски пай 4

После се подреждат на дъното на тавата за печене, заедно с нарязаната пушена пъстърва.


5
Рибарски пай 5

В същия тиган се добавя останалото масло и се запържват нарязаният праз лук и настърганият морков. Деглазира се с виното и се задушава докато зеленчуците омекнат.


6
Рибарски пай 6

Когато останат на мазнина, се добавя брашното, разбърква се и се запържва леко, след това се добавя горчицата, дръпва се от огъня и се налива сметаната.


7
Рибарски пай 7

Рибата се залива със соса и се поръсва с наситнения магданоз.


8
Рибарски пай 8

Отгоре се покрива с картофеното пюре, като се заглажда добре с шпатула.


9
Рибарски пай 9

Паят се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 30 минути, след това се поръсва с настърганото сирене „Чедър“ и с хлебните трохи. Пече се за още 15 минути на 200 градуса, до зачервяване.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
lillyj се регистрира в сайта.
lili8 се регистрира в сайта.
Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: