Катайеф

Дата: 02.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
140 г брашно
60 г грис от твърда пшеница (семолина)
125 мл прясно мляко
1 с. л. захар
1 ч. л. суха мая
1 щипка сол
1 ванилия
олио за намазване
за плънката:
400 г сирене „Рикота“
90 г захар
1 с. л. черен сусам
за овалване:
80 г печени белени шамфъстъци
80 г печени бадеми
60 г запечени кокосови стърготини
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
за сиропа:
200 г захар
сокът от 1 лимон
 

Начин на приготвяне:
1
КатайефВ купа се смесват сухите съставки за тестото – брашното, грисът, маята, захарта, ванилията и солта. Към тях се наливат млякото и 250 мл вода.
2
Катайеф 2Забърква се тесто, малко по-гъсто от палачинковото. Оставя се на топло за 30–40 минути.
3
Катайеф 3В намазан с олио тиган се приготвят малки палачинки, като се пържат само от едната страна. По повърхността им трябва да се образуват балончета. Охлаждат се.
4
Катайеф 4От захарта, лимоновия сок и 200 мл вода на умерен огън се приготвя не много гъст сироп. Охлажда се.
5
Катайеф 5Рикотата за плънката се смесва със захарта и черния сусам.
6
Катайеф 6Ядките се накълцват и се разбъркват с кокосовите стърготини, канелата и индийското орехче.
7
Катайеф 7Палачинките се пълнят с овкусената рикота като се прищипват, така, че да се образуват калии.
8
Катайеф 8В единия край не се прищипват, а се покриват с ядки.
9
Катайеф 9Поливат се със сиропа и се поднасят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта