Първомартенско руло
Лора и Стоян
за тестото: 140 г брашно 60 г грис от твърда пшеница (семолина) 125 мл прясно мляко 1 с. л. захар 1 ч. л. суха мая 1 щипка сол 1 ванилия олио за намазване | за плънката: 400 г сирене „Рикота“ 90 г захар 1 с. л. черен сусам | за овалване: 80 г печени белени шамфъстъци 80 г печени бадеми 60 г запечени кокосови стърготини 1 ч. л. канела 1/4 ч. л. индийско орехче | за сиропа: 200 г захар сокът от 1 лимон |
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...