Първомартенско руло

Ефектно и вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 01.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца (със стайна температура)
150 г брашно
130 г захар
30 г краве масло
2–3 с. л. прясно мляко
1/2 ч. л. червена сладкарска боя (на прах)
1 щипка сол

за крема:
400 г цедено кисело мляко (със стайна температура)
200 г бял шоколад
80 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар

за гарниране:
150 г кокосови стърготини
50 г конфитюр от кайсии


Начин на приготвяне:
1
Първомартенско руло
Яйцата и захарта се разбиват на водна баня, докато побелеят и удвоят обема си. Дърпат се от огъня.
2
Първомартенско руло 2
Прибавя се брашното със солта и се разбърква добре.
3
Първомартенско руло 3
Боята се разтваря в млякото и се налива в сместа, заедно с разтопеното и охладено масло. Бърка се внимателно, до хомогенизиране.
4
Първомартенско руло 4
Тестото се прехвърля в тава, застлана с пергаментова хартия.
5
Първомартенско руло 5
Пече се 10–12 минути в загрята на 180 градуса фурна , с вентилатор.
6
Първомартенско руло 6
Топлият блат се навива на руло, заедно с хартията.
7
Първомартенско руло 7
Шоколадът се разтопява на водна баня.
8
Първомартенско руло 8
Цеденото мляко се разбива с пудрата захар и бурбонската ванилова захар.
9
Първомартенско руло 9
Шоколадът се налива при млякото на тънка струйка и при постоянно разбъркване. Оставя се в хладилник за 15 минути, за да стене.
10
Първомартенско руло 10
Пандишпановият блат се намазва с крема и отново се навива на руло.
11
Първомартенско руло 11
Отвън се намазва със загрят конфитюр.
12
Първомартенско руло 12
Поръсва се много добре със запечени кокосови стърготини.
13
Първомартенско руло 13
Прибира се в хладилник за 2–3 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: