Голяма ябълкова палачинка

Дата: 28.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 зелени ябълки
250 мл прясно мляко
140 г кафява захар „Мусковадо“
100 г краве масло
80 г пълнозърнесто брашно
50 г чаени бисквити
4 яйца
1 ванилия
1/2 ч. л. канела
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Голяма ябълкова палачинкаЯбълките се почистват и се режат на тънки лодки. Пържат се до златисто в половината от маслото, заедно с половината от захарта в тиган с термоустойчива дръжка.
2
Голяма ябълкова палачинка 2Поръсват се с канелата, разбъркват се и се дърпат от огъня.
3
Голяма ябълкова палачинка 3Яйцата се разбиват. Прибавят се останалата захар, млякото, ванилията, останалото масло, предварително разтопено, брашното, като непрекъснато се разбива.
4
Голяма ябълкова палачинка 4Бисквитите се натрошават на едри парчета върху ябълките в тигана и се заливат със сместа.
5
Голяма ябълкова палачинка 5Пекат се около 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
6
Голяма ябълкова палачинка 6Палачинката се поднася, поръсена с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.09.2017
Много приятно изненадана останах от вкус... и както се казва, бързо, лесно, вкусно! Препоръчвам го с вдигнати ръце!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ioana Iosifova коментира рецептата Фритата с царевица и гъби
Иван Иванов се регистрира в сайта.
Валентина коментира рецептата Варварски хляб
Liuben Ft Evelina Todorovi се регистрира в сайта.
Олга Петрова коментира рецептата Супа от кестени
Ioana Iosifova се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта