Шоколадов пудинг с „френски керемиди“

Дата: 27.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакетче премиум пудинг белгийски шоколад (51 г)
500 мл прясно мляко
100 г сладко от бели череши
50 г захар
1/4 ч. л. сух джинджифил
за „керемидите“:
80 г брашно
70 г краве масло (със стайна температура)
60 г пудра захар
1 белтък
2 с. л. мед
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“Около 400 мл от млякото за пудинга се загряват със сухия джинджифил, след което съдът се дърпа от огъня.
2
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 2Пудингът се разбърква с останалото мляко и захарта. Налива се към горещото мляко и съдът отново се слага на огъня.
3
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 3Готви се, докато сместа се сгъсти – около 3–4 минути.
4
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 4Докато е още гореща, се изсипва в стъклени чаши и се оставя да се охлади.
5
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 5От картон се оформя шаблон за бисквитите, като се изрязват два кръга.
6
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 6Маслото за бисквитите се разбърква със захарта и меда. При постоянно разбъркване се добавят белтъкът и брашното.
7
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 7С шпатула се взима от сместа и внимателно се разнася върху картона, поставен върху силиконов килим в тава.
8
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 8Шаблонът се отстранява, а оформените тънки кръгли сладки се пекат за около 5 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Не трябва да стават златистокафяви.
9
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 9Докато са още топли, се поставят върху дръжка на бъркалка, за да изстинат в желаната форма.
10
Шоколадов пудинг с „френски керемиди“ 10Кремът се поднася, гарниран с черешите и бисквитените „керемидки“.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2017
Изпълнението на керемидите определено ме впечатли!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта