Катми на сач

Дата: 01.05.2012
Източник: Бон Апети
Катми на сач
 
Необходими продукти:
500 г брашно
900 мл прясно мляко
7 г жива мая
2 жълтъка
15 г захар
2 щипки сол
60 г краве масло за намазване
сладко за гарниране
олио за намазване на сача
 

Начин на приготвяне:
1
Катми на сач
Половината от брашното се размива с 1 ч. ч. от млякото.

 


2
Катми на сач 2
Маята се разтваря със солта и захарта, докато стане течна. Прибавя се към брашното с млякото.

 


3
Катми на сач 3
Тестото се разбърква добре и се оставя да втаса на топло, след което се прибавят останалите брашно и прясно мляко, и двата жълтъка. Бърка се с бъркалка и се оставя още 25 минути на топло.

 


4
Катми на сач 4
От полученото рядко тесто се взима с черпак и в леко намазан с олио сач, се пекат катми от двете страни, до златисто.

 


5
Катми на сач 5
Докато са още горещи, се намазват с маслото, режат се на 8 парчета и се намазват и със сладко.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
страхотно вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Трябва да се пробват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта