Катми на сач

Всичко приготвено на сач има стархотен вкус. Катмите могат да се поднесат както със солена, така и със сладка плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021
Катми на сач
 
Необходими продукти:
500 г брашно
900 мл прясно мляко
7 г жива мая
2 жълтъка
15 г захар
2 щипки сол
60 г краве масло за намазване
сладко за гарниране
олио за намазване на сача


Начин на приготвяне:
1
Катми на сач

Половината от брашното се размива с 1 ч. ч. от млякото.

 


2
Катми на сач 2

Маята се разтваря със солта и захарта, докато стане течна. Прибавя се към брашното с млякото.

 


3
Катми на сач 3

Тестото се разбърква добре и се оставя да втаса на топло, след което се прибавят останалите брашно и прясно мляко, и двата жълтъка. Бърка се с бъркалка и се оставя още 25 минути на топло.

 


4
Катми на сач 4

От полученото рядко тесто се взима с черпак и в леко намазан с олио сач, се пекат катми от двете страни, до златисто.

 


5
Катми на сач 5

Докато са още горещи, се намазват с маслото, режат се на 8 парчета и се намазват и със сладко.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
страхотно вкусни
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Трябва да се пробват.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


118 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: