Плосък лучен хляб

Идеален да се поднесе със салата или някакъв дип
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2012
Плосък лучен хляб
 
Необходими продукти:
400 г брашно
200 мл прясно мляко
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
1 с. л. зехтин
200 мл готварска сметана
1 малка глава лук
100 г пушен бекон
50 г краве масло
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
брашно за замесване
зехтин за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Плосък лучен хляб

Брашното се пресява. Млякото се загрява и се смесва със захарта и маята и се оставя да шупне.

 


2
Плосък лучен хляб 2

В брашното се прави кладенче и млякото с маята се изсипва в него, заедно със зехтина и солта.

 

 


3
Плосък лучен хляб 3

Замесва се меко тесто, което се оставя да втаса за около 1 час.

 


4
Плосък лучен хляб 4

После се разточва леко и се слага в плоска тава, дъното на която е намазана със зехтин. Оставя се да почине.

 


5
Плосък лучен хляб 5

Лукът се нарязва наситно, беконът – на кубчета. Запържват се в маслото, до златисто. Налива се сметаната, подправя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставя се за кратко, сваля се от огъня и се оставя да се охлади леко.

 


6
Плосък лучен хляб 6

Тази смес се разпределя върху тестото. Пече се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 18–20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2014
поръсва с пекорино *;)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2014
Аз го приготвям с по-малко и различни подправки - нарязвам лук на кубчета, пресен розмарин, пекорино и зехтин :) Като се изпече, пак се поръсва и е уникално :)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2014
Това е интерпретация на немския \"Фламмкухен\". Много е лесно и вскусно! Аз лично го приготвям с крем крем фреш и заквасена сметана, а лукът и беконът наръсвам отгоре, като лукчето е на малки полумесеци, а бекончето на малки \"пръчици\" или кубчера. Поръсвам с малко индийско орехче, черен пипер и сол. Има вариации, при които се слагат и дребни парченца полусварен картоф или вместо стар лук се слага праз - също стават невероятно бързо и вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
И в действителност е! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много вкусно "звучи"!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: