Кавърма "Арбанашка мозайка"

Гост: Кристиан Дончев, с. Арбанаси
Източник: Бон Апети
Дата: 17.11.2008
Кавърма
 
Необходими продукти:
750 г свинско месо
1-2 ч. л. чубрица
6-7 с. л. олио
7-8 стръка магданоз
1 шепа маслини
1 яйце
1 домат
1-2 глави лук
3-4 чушки
3-4 кисели краставички
200 г гъби
200 г сирене
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кавърма
Свинското месо се нарязва надребно и се запържва в олио.
2
Кавърма
Поръсва се със сол и се разбърква.
3
Кавърма
Лукът и чушките се нарязват и се смесват с месото.
4
Кавърма
Последователно се добавят нарязаните гъби, настърганият почистен домат, нарязаните на кубчета кисели краставички и маслините.
5
Кавърма
Овкусява се с черен пипер, сол и чубрица.
6
Кавърма
Отгоре се натрошава сиренето и ястието се прехвърля в менче върху пламък.
7
Кавърма
Чуква се яйцето, наситнява се магданоз и се готви до получаването на желе.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
любимо ястие!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Радина се регистрира в сайта.
SVasileva коментира рецептата Обикновен черешов сладкиш
SVasileva се регистрира в сайта.
Svetla_Ch коментира рецептата Добруджанки
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: