Кекс с белтъци

Приготвя се без жълтъци и много сполучлив
Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 08.12.2019
Кекс с белтъци
Кекс с белтъци
 
Необходими продукти:
6 белтъка
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. царевичен грис
2 с.л. брашно от рожков
1/2 ч.л. лимонтузу
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Фурната се загрява на 180 градуса. В купа се пресяват двата вида брашно, царевичният грис и солта.
2
Белтъците се разбиват в друг съд с миксер до побеляване и се добавя лимонтузуто. Когато връхчетата станат меки, в сместа се добавя лъжица по лъжица захарта.
3
Сухите съставки се добавят на части към разбитите белтъци и се бърка внимателно и бавно с шпатула.
4
Сместа се изсипва в намазнена и поръсена с брашно форма. Заравнява се много внимателно.
5
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: