Кекс с екстри

Източник: Анастасия
ТИТЛА: Чирак
Дата: 26.03.2014
Кекс с екстри
 
Необходими продукти:
4 яйца (на стайна температура)
около 3 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. кисело мляко
3/4 ч. ч. олио
1/4 ч. ч. стопено масло
1/2 ч. ч. орехи (едро срязани)
1/2 ч. ч. стафиди (накиснати в 2-3 с.л. ром или коняк)
1 бакпулвер
кората на 1 лимон
2 с. л. ром, коняк или ракия (по желание)
1 ванилия
200 г готварски шоколад


Начин на приготвяне:
1
Яйцата и захарта се разбиват до получаването на пухкава пяна. Прибавят се на порции мазнината и киселото мляко. Прибавя се постепенно предварително пресятото 2 пъти брашно (с добре объркания в него бакпулвер). Бърка се до хомогенизиране. Стафидите се накисват предварително за около 20-30 минути в избрания алкохол. Прибавят се към тестото, заедно с двете супени лъжици алкохол (избран по желание), рендосаната лимонова кора и ванилията. Всичко се обърква на ръка много хубаво.
2
В намазнена и набрашнена тава се сипва половината от тестото. Насипват се едро нарязаните орехи. След това се добавя останалата част от тестото. Пече се в загрята на горен и долен реотан фурна. Първо се поставя на най - ниската преграда за около 45 минути. След това се пече само на долен реотан за 15 минути. По преценка се премества на по-горна преграда. При необходимост се допича на същата температура на горен и долен реотан (до суха клечка).
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
2.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
След като кекса е студен се залива с предварително растопения на водна баня готварски шоколад! (Забравено е да се спомене след редакцията.)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2014
След като кекса е студен се залива с предварително растопения на водна баня готварски шоколад! (Забравено е да се спомене след редакцията.)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


vaniii5 се регистрира в сайта.
Мария Големанова се регистрира в сайта.
annakamalieva се регистрира в сайта.
bibi се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: