Кекс с ванилова глазура

За празничните поводи през цялата година
Източник: Бон Апети
Дата: 27.11.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
180 г брашно
200 г захар
2 ч. л. бакпулвер
2 яйца
200 мл прясно мляко
100 г заквасена сметана
2 с. л. олио
1 есенция ванилия

за глазурата:
50 г краве масло
100 г пудра захар
1 есенция ванилия


Начин на приготвяне:
1
Кекс с ванилова глазура
Брашното се смесва със захарта и бакпулвера и се разбърква.
2
Кекс с ванилова глазура 2
Яйцата се разбиват с млякото, сметаната, ванилията и олиото.
3
Кекс с ванилова глазура 3
Течните съставки се добавят към сухите и се разбърква внимателно.
4
Кекс с ванилова глазура 4
Тестото се изсипва в застлана с пергаментова хартия квадратна форма за печене с махащо се дъно.
5
Кекс с ванилова глазура 5
Пече се в загрята на 160 градуса фурна до готовност – 30 минути, след което се охлажда.
6
Кекс с ванилова глазура 6
Глазурата се приготвя като маслото се загрява, докато потъмнее, без да изгаря.
7
Кекс с ванилова глазура 7
Прецежда се и се охлажда.
8
Кекс с ванилова глазура 8
Към маслото се добавят ванилията и пудрата захар. Ако сместа е рядка, се добавя още захар.
9
Кекс с ванилова глазура 9
Кейкът се залива с глазурата и се оставя да се охлади за 2 часа.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2016
Ароматен и вкусен
10.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Биска Стайко, принципно този десерт не е от най-пухкавите. Възможно е да е трябвало да се пече още малко. Ако глазурата не ти харесва, може да разбиеш крем сирене с конфитюр от кайсии.
9.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2016
Глазурата не ми е по вкуса.А кекса ми стана глетав.Възможно ли е от температурата на кекса и глазурата да се е получил глетав?
8.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2015
рецептата е много добра, бърза за приготвяне и най-вече децата ми я харесаха\"–
7.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Много лесно и бързо, изяде се за минути!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: