Кексът на баба

Гост: Весела Казакова
Източник: Бон Апети
Дата: 04.02.2006
Кексът на баба
 
Необходими продукти:
4 яйца
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. олио
1 к. ч. какао
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч. л. сода бикарбонат
1 капсула ванилова есенция
100 г сладко от вишни
50 г орехи
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кексът на баба
Захарта, яйцата и олиото се разбиват с миксер, след което постепенно се прибавя пресятото брашно. Киселото мляко се разбърква със содата бикарбонат и се налива в тестото.
2
Кексът на баба 2
Тестото се ароматизира с капсула ванилова есенция. След това се разделя на две и едната част се омесва с какаото.
3
Кексът на баба 3
Двете части на тестото се изливат във форма за кекс, като се редуват. Част от бялото тесто се запазва за завършек.
4
Кексът на баба 4
Сместа се разбърква с вилица, така че да се получи мраморна шарка. Прибавят се сладкото от вишни и целите орехи, накрая се слага останалото тесто. Кексът се пече 30 минути в предварително загрята на 150-160 градуса фурна. Поднася се поръсен с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2019
Вкусно
8.
Изпрати
лично съобщение

11.01.2019
Хубава рецепта, освен с пудра захар, гарнирах и с разтопен шоколад :)
7.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2017
Класика!
6.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2016
стана страхотен кекс
5.
Изпрати
лично съобщение

19.01.2016
Невероятен вкус от детството.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: