Кейк "Бостън"

Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2002
Кейк
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. захар
1 ванилия
1 ч. ч. захар
3 с. л. нишесте
4 яйца
3 с. л. разтопено масло
1 с. л. ром (3-4 капки есенция)
50 г мляко
100 г шоколад
250 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
4 яйца
1 ч. ч. захар
80 мл прясно мляко
5 с. л. олио
1 ванилия
100 г брашно
3 с. л. какао на прах
1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сода
2 яйца
6 с. л. захар
1 ч. л. кафе
2 с. л. олио
1 ч. л. ванилия
2 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Кейк
Първо се приготвя основният блат. Брашното се пресява и се размесва в купа със сол и бакпулвер.
2
Кейк
В друга купа яйцата се разбиват със захар до получаване на пухкава смес. На два пъти се размесват с брашното, като се разбърква. Прибавят се млякото, олиото и ванилията.
3
Кейк
Намаслена кръгла кексова форма се покрива с изрязан от маслена хартия кръг. Сместа се изсипва и се пече на 180 градуса 25-30 минути. Когато изстине, блатът се разрязва на две.
4
Кейк
По същия начин се приготвя и вторият блат. За ваниловия крем млякото се кипва заедно със захарта. Добавят се разтвореното в малко вода нишесте и ванилията. Оттегля се от котлона.
5
Кейк
Яйцата за крема се разбиват до пухкавост и се разбъркват с разтопеното масло и ром. При непрекъснато разбъркване постепенно се налива млякото. Оставя се да изстине напълно.
6
Кейк
Едната половина на основния блат се покрива с ваниловия крем, след което се поставя какаовият блат и се намазва с останалия крем. Слага се втората половина от основния блат. Кейкът се оставя да отлежи 20 минути.
7
Кейк
В купа се начупва шоколадът за глазурата и се залива с мляко. Купата се поставя върху съд с кипяща вода. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. Кейкът се покрива с приготвената глазура.
8
Кейк
Готовият сладкиш се оставя да изстине, след което се нарязва на триъгълни парчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще проверим рецептата и ще ви отговорим.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Кой продукти за къде са!!!!!!!!!!!!!!!1
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: