Кейк "Бостън"

Източник: Бон Апети
Дата: 08.03.2002
Кейк
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. захар
1 ванилия
1 ч. ч. захар
3 с. л. нишесте
4 яйца
3 с. л. разтопено масло
1 с. л. ром (3-4 капки есенция)
50 г мляко
100 г шоколад
250 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
4 яйца
1 ч. ч. захар
80 мл прясно мляко
5 с. л. олио
1 ванилия
100 г брашно
3 с. л. какао на прах
1/2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сода
2 яйца
6 с. л. захар
1 ч. л. кафе
2 с. л. олио
1 ч. л. ванилия
2 с. л. прясно мляко


Начин на приготвяне:
1
Кейк
Първо се приготвя основният блат. Брашното се пресява и се размесва в купа със сол и бакпулвер.
2
Кейк
В друга купа яйцата се разбиват със захар до получаване на пухкава смес. На два пъти се размесват с брашното, като се разбърква. Прибавят се млякото, олиото и ванилията.
3
Кейк
Намаслена кръгла кексова форма се покрива с изрязан от маслена хартия кръг. Сместа се изсипва и се пече на 180 градуса 25-30 минути. Когато изстине, блатът се разрязва на две.
4
Кейк
По същия начин се приготвя и вторият блат. За ваниловия крем млякото се кипва заедно със захарта. Добавят се разтвореното в малко вода нишесте и ванилията. Оттегля се от котлона.
5
Кейк
Яйцата за крема се разбиват до пухкавост и се разбъркват с разтопеното масло и ром. При непрекъснато разбъркване постепенно се налива млякото. Оставя се да изстине напълно.
6
Кейк
Едната половина на основния блат се покрива с ваниловия крем, след което се поставя какаовият блат и се намазва с останалия крем. Слага се втората половина от основния блат. Кейкът се оставя да отлежи 20 минути.
7
Кейк
В купа се начупва шоколадът за глазурата и се залива с мляко. Купата се поставя върху съд с кипяща вода. Разбърква се, докато шоколадът се разтопи. Кейкът се покрива с приготвената глазура.
8
Кейк
Готовият сладкиш се оставя да изстине, след което се нарязва на триъгълни парчета и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Ще проверим рецептата и ще ви отговорим.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Кой продукти за къде са!!!!!!!!!!!!!!!1
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: