Питка „Слънце“
Лора и Стоян
2 ябълки сорт „Пинк лейди“ 3 яйца 200 г пълнозърнесто брашно 160 г захар 100 г орехи 50 г сушени сини сливи (без костилки) 50 г стафиди 50 г кайсии 80 мл олио 50 мл бренди 1 ч. л. бакпулвер 1/2 ч. л. канела 1 щипка сол 1 ванилия ванилов сладолед за сервиране |
1 | ![]() | Сините сливи и кайсиите се режат на кубчета. |
2 | ![]() | Смесват се със стафидите, заливат се с брендито и се оставят да се напоят. |
3 | ![]() | Орехите се смилат, 30 г от тях се заделят, а останалите се смесват с брашното, бакпулвера, канелата и солта. |
4 | ![]() | Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се ванилията и олиото и отново се разбива. |
5 | ![]() | Слагат се почистените и нарязани на кубчета ябълки, сушените плодове и сухите съставки. Трябва да се получи гъста смес. |
6 | ![]() | Tестото се прехвърля в стъклена тава, застлана с пергаментова хартия. |
7 | ![]() | Заравнява се, поръсва със заделените орехи и се пече около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
8 | ![]() | Охлажда се и се сервира с ванилов сладолед. |
6. |
Изпрати
лично съобщение |
11.10.2020 Много вкусен кекс!
| ![]() |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
23.03.2020 Много вкусен, хареса се на всички.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
13.03.2017 Много е вкусно, ама нещо ми остана суров в средата, сигурно ми е била малка тавата...
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
19.01.2017 Браво, страхотна рецепта!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
18.01.2017 Жалко, че все още смарт-тач-фоните нямат сензор за вкус ^_^ ☆★☆♣♧¤•○•◆■◇•
| ![]() |
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...