Коледен шоколадов кейк „Пампепато“
Лора и Стоян
450 г брашно 6 яйца (размер L) 375 г захар 415 мл прясно мляко 375 мл олио 1 1/2 с. л. бакпулвер 3 с. л. какао 1 есенция ванилия 1 есенция ром |
42. |
Изпрати
лично съобщение |
18.07.2018 Много пухкав и вкусен!
| ![]() |
41. |
Изпрати
лично съобщение |
08.08.2017 Получи се супер. Сложих 100мл. по-малко олио и 50мл. повече мляко.
| ![]() |
40. |
Изпрати
лично съобщение |
26.10.2015 Силвия, при нас кейкът се изпече много добре. Ако искаш да опиташ отново, следващият път може да намалиш количеството на олиото на 300 мл и да печеш 10 минути повече, като е добре, кейкът да се пече на ниското ниво във фурната.
|
39. |
Изпрати
лично съобщение |
16.10.2015 Пекох го 1 час и бях сигурна, че е изпечен, но когато изстина и го разрязах беше леко глетав. Дали не е от голямото количество олио? Семейството ми не го хареса, а е доста голям- ще си го ям сама цяла седмица...
|
38. |
Изпрати
лично съобщение |
24.07.2015 много вкусен десерт
| ![]() |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...