Коблер с нектарини и боровинки

Сладко плодово изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 30.06.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г нектарини
450 г боровинки (замразени)
140 г захар
50 г краве масло
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
заквасена сметана за поднасяне

за тестото:
220 г брашно
160 г краве масло (студено)
80 г пудра захар
50 мл портокалов сок
30 мл тъмен ром
1 яйце
2 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Коблер с нектарини и боровинки
Нектарините се почистват от костилките, нарязват се на по-дебели парчета и се слагат в тава за печене.
2
Коблер с нектарини и боровинки 2
Разбъркват се с боровинките, захарта, ванилията и нишестето. Отгоре се разпределя нарязаното на парченца масло.
3
Коблер с нектарини и боровинки 3
Маслото за тестото се реже на малки кубчета и се слага в купа. Прибавят се брашното, пудрата захар, бакпулверът и солта.
4
Коблер с нектарини и боровинки 4
Претрива се с ръце. Щом се получат трохи, се чуква яйцето, наливат се ромът и портокаловият сок и се разбърква.
5
Коблер с нектарини и боровинки 5
Полученото тесто трябва да е лепкаво. От него се гребва с лъжица и се разпределя върху плодовете, така че да ги покрие.
6
Коблер с нектарини и боровинки 6
Сладкишът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Коблер с нектарини и боровинки 7
Изважда се, леко се охлажда и се поднася със заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.07.2017
Получи се страхотен! Бърз и лесен!
1.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Много лесен и вкусен сладкиш. Гарнирах го с малини и сладолед, защото прецених, че е по-подходящ за лятото от сметаната.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: