Коблер с праскови

Можете да поднесете за закуска или като десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг праскови
180 г захар
1/2 лимон
3 с. л. царевично нишесте
1/2 ч. л. канела

за тестото:
320 г брашно
120 г захар
100 мл прясно мляко
120 г краве масло
10 г бакпулвер
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Коблер с праскови

Прасковите се потапят в тенджера с вряща вода за 30 секунди, след това се изваждат и се поставят в купа с ледена вода.

 


2
Коблер с праскови 2

Oбелват се и се нарязват на кубчета. Поставят се в купа. Добавят се сокът от лимона, нишестето, захарта и канелата и се разбърква.

 


3
Коблер с праскови 3

В купа се смесват брашното, захарта, бакпулвера, ванилията и маслото и се размесва докато се образуват трохи. Налива се прясното мляко и се бърка до получаването на ронливо тесто.

 


4
Коблер с праскови 4

Плодовете се поставят в керамична тава и отгоре се поставят накъсани парченца от тестото, така че да покрият плътно прасковите.

 


5
Коблер с праскови 5

Сладкишът се пече в загрята на 190 градуса фурна,  с вентилатор, за около 45 минути. Сервира се охладен.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.08.2016
Много се хареса на всички - дори не успях да го снимам, бързо свърши
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: