Вълшебен кейк

Дата: 31.12.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
1 с. л. вода
120 г + 2 с. л. захар
125 г краве масло
120 г брашно
500 мл топло мляко
1 ванилия
пудра захар за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Вълшебен кейкЖълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с водата и захарта.
2
Вълшебен кейк 2Добавя се маслото и се разбива още минута.
3
Вълшебен кейк 3Сипва се брашното, смесено с ванилията и пак се разбива.
4
Вълшебен кейк 4Налива се затопленото мляко и се разбива до хомогенизиране.
5
Вълшебен кейк 5Белтъците се разбиват на сняг.
6
Вълшебен кейк 6Добяват се постепенно към яйчената смес, като се разбърква внимателно.
7
Вълшебен кейк 7Сместа се сипва в тава и се пече на 160 градуса за около час. Охлажда се за 3 часа.

8
Вълшебен кейк 8Кейкът се сервира, поръсен с пудра захар.

Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2021
Приятен десерт, наистина напомня на крем карамел, но не бих го направила отново. Сякаш нещо му липсваше, за да ме грабне.
18.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2020
Страхотна изненада се оказа този кейк. Пластовете които се получават оставят страхотен послевкус от сладкиша.
17.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2018
Прекрасен кремообразен десерт!
16.
Изпрати
лично съобщение

22.11.2015
Малко прекалих с брашното,но ще опитам друг път с по малко.
15.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Да правила съм го и друг път под името \"Умен сладкиш \" :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Кирилова се регистрира в сайта.
Anny Filipova се регистрира в сайта.
Oli Diyanova се регистрира в сайта.
BLY коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
krastana коментира рецептата Зимен плодов пай
Симона коментира рецептата Френски ябълков сладкиш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта