Кофта кебап

Дата: 04.08.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешка кайма (от врат)
50 мл зехтин (+ за намазване)
1 връзка магданоз
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. чили на прах
1/2 ч. л. смлян бахар
1/2 ч. л. сумак
сол и черен пипер на вкус
за сервиране:
тортили (или арабски питки)
 

Начин на приготвяне:
1
Кофта кебапКаймата се овкусява с кориандър, кимион, чили, сумак, бахар, индийско орехче, зехтин, сол и черен пипер на вкус.
2
Кофта кебап 2Прибавят се и смлените лук, чесън и магданоз. Разбърква се добре и се оставя в хладилник за 1 час.
3
Кофта кебап 3От каймата върху бамбукови шишове се оформя кебап.
4
Кофта кебап 4Пекат се на силно загрята, намазана със зехтин плоча – до готовност.
5
Кофта кебап 5Поднасят се върху затоплени в същия съд тортили и се гарнират със зеленчуци и сос по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта