Коледен ябълков сладкиш

Вкусен и лесен
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 15.12.2022
Коледен ябълков сладкиш
Коледен ябълков сладкиш
Коледен ябълков сладкиш
 
Необходими продукти:
5 ябълки
6 яйца
3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
5 г карамфил
1 ампула есенция ванилия
1 щипка индийско орехче
1 к.ч. олио
1 лимон
1 кофичка кисело мляко
1 пакетче бакпулвер
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Обелете ябълките, почистете от семките и нарежете на дребни парченца. Така подготвени ги приберете в хладилника.
2
Чукнете яйцата и разбийте заедно със захарта на пухкав крем. Добавете киселото мляко, олиото, ванилията, индийското орехче, кората на лимона, карамфила и разбийте отново. Докато разбивате, без да спирате миксера добавяйте постепенно брашното.
3
След като сместта е готова, изсипете половината във форма за торта с диаметър 24 см, която е предварително застлана с хартия за печене, намазнена и набрашнена.
4
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 20 минути. След това извадете, разпределете ябълките отгоре и изсипете останалата смес, като заравните добре навсякъде с помощта на дървена шпатула или лъжица. Върнете във фурната и печете още 30 минути или до готовност. Проверявайте с клечка.
5
След като сладкишът е готов, минете по ръбовете на формата и внимателно откопчайте ринга. Преместете го в поднос, ако можете махнете хартията за печене отдолу. Аз не го направих, защото не исках да се разпадне. Поръсете с пудра захар и поднесете! Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: