Коледна пуйка със зеле

Дата: 14.12.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пуйка
1/2 кисела зелка
150 г бекон
1 глава лук
5 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Коледна пуйка със зелеПуйката се почиства и се нарязва на порционни парчета. Гърдите могат да се отделят, за да се приготви с тях детско пюре.
2
Коледна пуйка със зеле 2Месото се слага в тенджера с кипяща вода, посолява се и се вари около 20 минути.
3
Коледна пуйка със зеле 3Лукът се нарязва наситно, беконът – на малки кубчета. Сипват се в дълбок тиган с предварително загрятото олио и се задушават.
4
Коледна пуйка със зеле 4Зелето се нарязва наситно. Задушеният лук се подправя с червения пипер, добавя се нарязаното зеле и се налива част от бульона на пуйката.
5
Коледна пуйка със зеле 5След това се слага пуешкото месо, разбърква се със зелето и всичко се прехвърля в тава. Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята фурна при температура 160 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта