Гювеч с телешко

Гост: проф. Сабина Захариева, национален консултант по ендокринология и болести на обмяната
Източник: Бон Апети
Дата: 01.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо
1/2 кг картофи
200 г замразен зелен фасул
200 г замразена бамя
200 г замразен грах
3 глави лук
2 патладжана
1/2 буркан стерилизирани домати
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сух магданоз



Начин на приготвяне:
1
Гювеч с телешко
Картофите и патладжаните се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Поставят се в дълбока тенджера заедно с нарязаното на едри късове месо, нарязания лук, граха, зеления фасул и бамята.
2
Гювеч с телешко 2
Доматите се пасират и се сипват при останалите продукти.
3
Гювеч с телешко 3
Ястието се овкусява с подправките, залива се с 200 мл вода и се задушава 2 часа на умерено загрят котлон, под капак. (Ако се използва глинен съд, се пече 3 часа в умерено загрята фурна.)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: