Риба "Нове"

Рецепта, вдъхновена от руините на римския военен лагер Нове край град Свищов
Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 дунавски скумрии (600 г )
16 лозови листа
3 с. л. зехтин
1 с. л. мед
1 ч. л. риган
150 г сушени гъби
100 мл червено вино
1 с. л. мед
1 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Риба
Гъбите се попарват в гореща вода и се овкусяват с виното, меда и солта. Варят се на силен огън около 30 минути, след което са готови за сервиране.
2
Риба
Рибата се обезкостява. Върху парче фолио едно до друго се нареждат лозовите листа. Върху тях се слага рибно филе, овкусява се със зехтин, мед и риган.
3
Риба
Филето се покрива с лозови листа и се завива като руло. Рибата се пече около 1 час при температура на фурната около 150 градуса.
4
Риба
При сервиране всяка порция риба се гарнира с гъбите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: