Риба с подлучен орехов сос

Гост: проф. д-р Стефка Петрова, национален консултант по хранене и диететика
Източник: Бон Апети
Дата: 28.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г филе от бяла риба
1 с. л. зехтин
20 г орехи
1 глава чесън
4-5 стръка магданоз
сокът от 1 лимон
1 щипка сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба с подлучен орехов сос
Рибата се намазва със зехтин от двете страни и се изпича на грил тиган, на умерен огън.
2
Риба с подлучен орехов сос 2
Чесънът се намачква в хаванче, след което се прехвърля в купа. Налива се лимоновият сок, добавят се орехите, наситненият магданоз, солта, черният пипер и 2 с. л. вода и се разбърква.
3
Риба с подлучен орехов сос 3
Рибните филета се поливат със соса и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: