Червена риба тон с черен ориз и домати

Гост: Тони Владимиров
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 филета червена риба тон
3 бр. пресни аспержи
2 домата
2 парчета резене
2 скилидки чесън
10 листа босилек
1 к. ч. черен ориз
2 с. л. зехтин
1 1/2 с. л. краве масло
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
микс от пипери на вкус
зeхтин и морска сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Червена риба тон с черен ориз и домати
Оризът се слага в тенджера, залива се с 500 мл вода и щом кипне, се налива зехтинът, поръсва се със захар и сол. Свареният ориз се прецежда от водата и се запържва в 1 ч. л. маргарин, който е овкусен със скилидка чесън.
2
Червена риба тон с черен ориз и домати 2
Аспержите се почистват, основата им се подостря и се бланшират в кипнала подсолена вода. След това се запържват кратко в 1 с. л. предварително загрят маргарин и се посоляват.
3
Червена риба тон с черен ориз и домати 3
Рибните филета се поръсват с морска сол и микс от пипери, поливат се с малко зехтин и се пекат на предварително загрят грил тиган, по около 2-3 минути от всяка страна. На грил тигана се запичат и парчетата резене.
4
Червена риба тон с черен ориз и домати 4
Доматите се обелват, почистват се от семето и се нарязват на малки кубчета. Подправят се с наситнените скилидка чесън и листа босилек, поливат се със зехтин и се посоляват.
5
Червена риба тон с черен ориз и домати 5
Порцията се оформя, като филетата се поставят в основна чиния, отстрани се нареждат парчетата резене и между тях се слагат домати. Сипва се оризът (по желание може да се оформи с метален пръстен) и най-отгоре се поставят аспержите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: