Калмари задушени в собствен сос

Задушени калмари с розмарин и копър, поднесени с канапе от зелен фасул, картофи и бадеми
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г туби от калмари
1 щипка розмарин
1/2 ч. л. куркума
1 ч. л. копър
1 с. л. пълномаслен маргарин
6 с. л. зехтин
1 кубче зеленчуков бульон
3 скилидки чесън
50-80 г бадеми
200 г замразен фасул
500 г картофи
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Калмари задушени в собствен сос
Картофите се обелват, нарязват се на еднакви по големина колелца и се сипват в тенджера с кипнала вода, в която е стрито кубчето бульон.
2
Калмари задушени в собствен сос 2
Картофите се варят 5 минути, сипва се замразеният фасул и се варят още 7 минути. Щом са готови, бульонът се отцежда.
3
Калмари задушени в собствен сос 3
Калмарите се нарязват на шайби.
4
Калмари задушени в собствен сос 4
В тиган се загряват 2 с. л. зехтин и маргаринът, слагат се калмарите и се запържват за 2-3 минути под капак.
5
Калмари задушени в собствен сос 5
Запържените калмари се поръсват с розмарин, куркума и копър, посоляват се и се прехвърлят в купа. Мазнината се запазва.
6
Калмари задушени в собствен сос 6
Бадемите се запичат за 1-2 минути върху сух тиган. След това се смилат наедро.
7
Калмари задушени в собствен сос 7
В тигана, в който са пържени калмарите, се сипват още 4 с. л. зехтин, загряват се и в тях се запържват скилидките чесън. След това се налива лимоновият сок и се посолява.
8
Калмари задушени в собствен сос 8
Добавят се картофите и фасулът, разбърква се внимателно и се поръсва със смлените ядки. Шайбите калмари се сервират върху канапе от зеленчуците.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: