Колибарска зимна салата

Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2004
Колибарска зимна салата
 
Необходими продукти:
10 едри кисели краставички
1 яйце
1-2 с. л. майонеза
4-5 червени чушки
3-4 с. л. олио
1 ч. л. горчица
1 с. л. винен оцет
1 скилидка чесън
3-4 стръка копър


Начин на приготвяне:
1
Колибарска зимна салата
Винегретът се приготвя, като счуканият чесън се смесва с всички останали продукти за него и се разбърква много добре. Добавят се нарязаните на кубчета чушки и отново се разбърква.
2
Колибарска зимна салата 2
Киселите краставички се избират по-едри и се разполовяват надлъжно. Изгребват се с малко ножче или лъжичка, така че да се получи нещо като лодка.
3
Колибарска зимна салата 3
Яйцето се сварява до твърдо (9-13 минути), накълцва се наситно заедно с извадената вътрешност от краставичките, прибавя се майонезата и се разбърква.
4
Колибарска зимна салата 4
С приготвената яйчено-майонезена смес се пълнят лодките от кисели краставички.
5
Колибарска зимна салата 5
При сервиране в средата на чинията се поставя малко от приготвения винегрет и във ветрилообразна форма около него се редят напълнените краставички. По желание може да се поръси с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: