Консервирани кисели краставички

Домашно приготвени са най-вкусни
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2,5 кг корнишони
150 г сол
150 г захар
300 мл оцет
1/2 глава лук
4–5 стръка копър
2 ч. л. черен пипер на зърна
1 пакетче сладко-кисела консервираща добавка

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Консервирани кисели краставички
Солта се разтваря в 2 л вода. Корнишоните се почистват и се измиват. Заливат се със саламурата и се оставят да престоят 12–24 часа на хладно място. След това саламурата се излива.

2
Консервирани кисели краставички 2
Лукът се нарязва на шайби, копърът се накъсва на едро.

3
Консервирани кисели краставички 3
Измитите корнишони се подреждат плътно в 4 измити буркана от 800 г, заедно с лука и копъра.

4
Консервирани кисели краставички 4
В 1,75 л вода се разтваря консервиращата добавка и се сипват оцета и захарта. Маринатата се слага на огъня да ври 3–5 минути при постоянно бъркане.

5
Консервирани кисели краставички 5
Докато е още гореща се разпределя в бурканите. Слага се черният пипер и бурканите се затварят веднага. Съхраняват се на тъмно и хладно място. След 1 седмица са готови за консумация.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.08.2020
Супер са
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
със същата марина наравих е зелени доматчета
1.
Изпрати
лично съобщение

05.09.2013
бАба ми ги прави супер саа
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: