Копривщенски тутманик на бохча

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2003
Копривщенски тутманик на бохча
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 пакетче масло
100 г олио
2 с. л. свинска мас
сирене


Начин на приготвяне:
1
Копривщенски тутманик на бохча
Брашното се сипва в тава, в него се оформя кладенче, поръсва се със сол, налива се вода и се замесва. Тестото се разделя на равни по големина питки и се оставя да отлежи около 20 минути.
2
Копривщенски тутманик на бохча 2
В купа се смесват разтопеното масло, свинската мас и олиото. Взима се една питка, потапя се в мазнината и се разтяга на ръка на тънка кора. Поръсва се с натрошено сирене и краищата й се събират един към друг, докато се получи топка. Оставя се настрана.
3
Копривщенски тутманик на бохча 3
Втората питка също се потапя в мазнината, разтегля се, поръсва се със сирене и в средата й се поставя първата приготвена на бохча топка.
4
Копривщенски тутманик на бохча 4
Краищата на кората се поставят върху топката в средата и се завиват, така че първата топка да остане вътре (на принципа на матрьошките – едно в друго). По същия начин се процедира и с останалите топки, докато всички се съберат една в друга.
5
Копривщенски тутманик на бохча 5
Готовата голяма топка (бохча) се слага в намазнена тава и се разтегля хубаво, за да обхване цялата тава. Отгоре се поръсва с мазнината и се пече около 30 минути в силно загрята фурна (температура 200 градуса).
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



139 ДУШИ ОНЛАЙН
Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: