Котлет от риба меч в дижонски сос

Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2003
Котлет от риба меч в дижонски сос
 
Необходими продукти:
1/2 кг риба меч (3 котлета)
30 г масло
1/2 кг спанак
1 морков
200 г готварска сметана
1 с. л. дижонска горчица
1 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон
1-2 щипки мащерка
1 щипка майорана


Начин на приготвяне:
1
Котлет от риба меч в дижонски сос
Рибните котлети се изпичат от двете страни на скара или грил тиган без мазнина.
2
Котлет от риба меч в дижонски сос 2
Морковът се нарязва на тънки ивици и се запържва за 1-2 минути в силно загрятото масло. Прибавя се нарязаният спанак, разбърква се и отново се запържва за около минута.
3
Котлет от риба меч в дижонски сос 3
Сметаната и брашното се сипват в тенджера и се заливат с разтворения в 1 ч. ч. вода пилешки бульон. Сосът се овкусява с горчицата и подправките и се оставя да ври на тих огън до сгъстяване.
4
Котлет от риба меч в дижонски сос 4
В порционна чиния се оформя канапе от запържените зеленчуци. Върху него се слага един рибен котлет, залива се с дижонския сос и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: