Котлети от заек върху крем от червено цвекло

Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2011
Котлети от заек върху крем от червено цвекло
 
Необходими продукти:
4 заешки котлета
50 г бекон
20 г краве вмасло
копър и мента за украса
сол и бял пипер на вкус

за маринатата:
30 мл водка
40 мл олио
1 с. л. ябълков оцет
1 с. л. захар
1 щипка розмарин
сол и бял пипер на вкус

за крема:
1 глава червено цвекло
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
2 щипки захар
2 листа мента
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1

Продуктите за маринатата се смесват в дълбок съд. Почистените котлети се накисват в нея и престояват в хладилник 4 часа. Изваждат се, отцеждат се и се поръсват с бял пипер.


2

В предварително сгорещен тиган се слагат котлетите и маслото и се запържват 2-3 минути. Беконът се нарязва на кубчета, прибавя се към месото и се пържи още 3-4 минути, като се разбърква. Тиганът се дръпва от огъня.


3

Цвклото за крема се сварява в подсладена със захарта и подсолена вода, обелва се и се пасира заедно със зехтина, чесъна и листата мента. Овкусява се със сол и бял пипер.


4

Котлетите се редят върху охладения, но не студен крем. Ястието се украсява с мента и копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


117 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: