Крекери с пастет от леща

Дата: 05.04.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за пастета:
150 г кафява леща
150 г маслини „Каламата“ (без костилки)
150 г зелени маслини (без костилки)
2 печени червени чушки
2 скилидки чесън
2 стръка босилек
50 мл зехтин „Екстра върджин“
30 мл бял балсамов оцет
1 ч. л. риган
сол на вкус
за крекерите:
250 г брашно
2 с. л. хранителна мая
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. зехтин
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. сух чесън
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Крекери с пастет от лещаЛещата се сварява заедно с една скилидка чесън, докато омекне добре. Охлажда се. Отцежда се и се прехвърля в купа.
2
Крекери с пастет от леща 2Прибавят се нарязаните наедро маслини, останалият чесън, нарязаните печени чушки, риганът, наситненият босилек, балсамовият оцет, зехтин и сол на вкус.
3
Крекери с пастет от леща 3Пасира се.
4
Крекери с пастет от леща 4Доматеният концентрат за крекерите се разтваря в 100 мл хладка вода.
5
Крекери с пастет от леща 5В купа се сипват брашното, бакпулверът, риганът, сухият чесън, солта и хранителната мая.
6
Крекери с пастет от леща 6Наливат се зехтинът и доматената вода.
7
Крекери с пастет от леща 7Замесва се тесто, което не трябва да се лепи по пръстите.
8
Крекери с пастет от леща 8Разточва се на тънка кора, която се нарязва на квадратчета. Подреждат се в тави с незалепващо покритие и се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 10 минути.
9
Крекери с пастет от леща 9Охлаждат се и се поднасят с пастета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта