Крем

Гост: Андрей Късев, главен готвач в хотел
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Крем
 
Необходими продукти:
3 жълтъка
30 г захар за сабайона
20 мл портокалов ликьор
кората от 1 портокал
1 пакет чаени бисквити (180-200 г)
80 г краве масло
500 г маскарпоне
50 г захар
200 мл готварска сметана
резенчета портокал
листа мента


Начин на приготвяне:
1
Крем
Чаените бисквити се смилат в блендер заедно с маслото. Добре охладената готварска сметана се разбива на сняг с 50 г захар.
2
Крем  2
Жълтъците се разбиват на водна баня заедно със захарта (30 г). Бъркат се непрекъснато около 5 минути, като се внимава водата да не заври.
3
Крем  3
След като се свалят от котлона, към тях се добавят портокаловият ликьор и настърганата кора от портокал.
4
Крем  4
Маскарпонето се смесва с готовия сабайон. Трябва да се получи гъст крем.
5
Крем  5
Добавя се разбитата със захарта сметана, разбърква се леко и се оставя да стегне в хладилник за около 30 минути.
6
Крем  6
В чиния се слага метален пръстен, сипва се от бисквитената смес и се притиска добре с лъжица. Трябва да се получи блат с дебелина 3-4 мм.
7
Крем  7
Върху блата се сипва от крема, гарнира се с 4-5 резенчета портокал и се украсява с няколко листа прясна мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: