Торта "Бон Апети"

Гост: Христо Груев, сладкар
Източник: Бон Апети
Дата: 15.09.2007
Торта
 
Необходими продукти:
400 г крема сирене
20 г желатин
кората от 1 лимон
сокът от 1/2 лимон
200-300 г сладко от боровинки
1 бурканче компот от белени праскови
микс от плодове (пресни или от консерва)
7 белтъка
250 г пудра захар
250 г лешници
100 г нишесте
50 г оризово брашно
1 пакетче бакпулвер
1 л растителна сметана
200 мл кокосова сметана


Начин на приготвяне:
1
Торта
Белтъците за блата се поръсват с пресятата пудра захар и се разбиват с миксер на твърд сняг.
2
Торта
Лешниците се смилат в кухненски робот заедно с оризовото брашно, нишестето и бакпулвера, добавят се към белтъците и внимателно се разбъркват с ръка само в една посока.
3
Торта
Сместа се изсипва в намаслена тава и се разстила равномерно. Блатът се поставя в предварително загрята до 220 градуса фурна и се пече до златисто (около 10-12 минути).
4
Торта
Растителната сметана се разбива на твърд сняг. Желатинът се залива с вода и след като набъбне, се разтопява на водна баня (или в микровълнова фурна на 400W).
5
Торта
Крема сиренето се пасира заедно с кокосовата сметана, настърганата лимонова кора и сока от половин лимон. Получената смес се разбърква с желатина и по-голяма част от разбитата растителна сметана, докато се получи плътен крем.
6
Торта
Вътрешната страна на кръгла форма се обвива с хартиена лента за декорация. Дъното на формата се покрива с парчета от изпечения блат.
7
Торта
Върху блата се слагат резени праскова и се покриват с крема. Отгоре се намазва със сладкото от боровинки, като краищата се оставят непокрити.
8
Торта
Върху непокритата част се сипва микс от плодове и тортата се слага да стегне във фризер за поне 1 – 1 1/2 ч.
9
Торта
От останалите от тортата продукти могат да се направят пасти, като за целта върху парчетата блат се слагат резени праскова, покриват се с крем и се украсяват със сладко от боровинки.
10
Торта
Миксът от плодове може да се използва за приготвянето на крем, като се разпредели в подходящи чаши, покрие се със сладко от боровинки и сметанов крем и се поръси с натрошени шоколадови пръчици.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: