Смокинов конфитюр с ягоди

Благодарение на пектина рецептата не изисква дълго варене и ценните витамини в плодовете се запазват
Източник: Бон Апети
Дата: 18.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг смокини
1 кг ягоди
50 г неподсладен пектин
2 1/2 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Смокинов конфитюр с ягоди
Ягодите и смокините се измиват и се почистват.
2
Смокинов конфитюр с ягоди 2
Пектинът се разбърква с 1/4 ч. ч. от захарта.
3
Смокинов конфитюр с ягоди 3
Плодовете се слагат в голяма тенджера и се поръсват с подсладения пектин.
4
Смокинов конфитюр с ягоди 4
Оставят се да кипнат на най-силната степен на котлона, варят се около 1 минута при непрекъснато разбъркване, след което се добавя и останалата захар.
5
Смокинов конфитюр с ягоди 5
Конфитюрът се вари, като плодовете се мачкат с преса за картофено пюре. Трябва да се получи не много течна консистенция.
6
Смокинов конфитюр с ягоди 6
Сместа се сипва в бурканчета и се затваря (бурканите и капачките предварително са стерилизирани).
7
Смокинов конфитюр с ягоди 7
Конфитюрът се стерилизира за 10 минути, след което бурканите се подсушават.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: