Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин

Дата: 05.09.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г цедено кисело мляко
1 с. л. глюкоза
2/3 ч. ч. захар
50 мл вода
100 г сурови бадеми
1/2 капсула лимонова есенция
2 с. л. вода
1 пакетче суха сметана
150 мл прясно мляко
100 г захар
200 г боровинки
300 г малини
олио за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралинБадемите се попарват във вряла вода за 10-15 секунди, след което се изваждат върху кърпа и се обелват, докато са още топли.
2
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 2В тенджера се кипват 50 мл вода, сипва се захарта (2/3 ч. ч.) и се вари на силно сгорещен котлон. Когато сиропът придобие златист цвят, с бъркане се сипва глюкозата.
3
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 3Добавят се бадемите и се разбъркват, за да се карамелизират добре.
4
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 4Карамелизираните ядки се разстилат върху намазано с олио дъно на тавичка или чиния и се оставят да се охладят.
5
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 5Малините се заливат с 2 с. л. вода, посипват се със 100 г захар и се оставят на котлона, докато захарта се разтопи.
6
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 6След това се охлаждат и се претриват през цедка.
7
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 7Сметаната за сладоледа се разтваря в прясното мляко и се разбива с миксер на сняг.
8
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 8Налива се сокът от малини, прибавят се боровинките и киселото мляко и се ароматизира с лимоновата есенция.
9
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 9Охладените карамелизирани бадеми се смилат в блендер, по-голяма част от получения бадемов пралин се сипва в сместа за сладоледа и се разбърква леко (сместа трябва да остане шарена).
10
Сладолед от кисело мляко и горски плодове с бадемов пралин 10Сладоледът се оставя да стегне в хладилник, след което се сервира в подходящи чаши, като се поръсва с боровинки и с малко от бадемовия пралин.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.04.2014
Страхотна рецепта, но аз го правя със лешници ...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта