Крем „Брюле“

Дата: 12.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
1 л течна животинска сметана
12 яйца
200 г захар
60 г кафява захар
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем „Брюле“
Сметаната се загрява с бялата захар на котлона, докато се разтопи. Прибавя се и ванилията.


2
Крем „Брюле“ 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с бъркалка.


3
Крем „Брюле“ 3
Сметаната (не трябва да е гореща) се добавя при непрекъснато бъркане, през цедка, към жълтъците.


4
Крем „Брюле“ 4
Сместа се налива в шоли. Слагат се в тава, налива се вода до 1/3 от формите и се пекат на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30 минути.


5
Крем „Брюле“ 5
След като брюлето изстине се поръсва с кафявата захар и се пърли с горелка до карамелизиране.


 


Съвети:  Сметановата смес може да се раздели на две и да се сложи нес кафе. Това е идея, с която може да се разнообрази вкуса на десерта.

По повърхността на сместа се образуват балончета, които лесно може да отстраните като минете с горелката през тях.


 


 


Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

15.11.2017
Получи се чудесен десерт, без шупли. Мерките са точни. Пекох в обикновени алуминиеви купички и увеличих времето. За мен обаче не си заслужава многото пари за жив. сметана и попилените белтъци, вкусът не е много по-различен от крем карамел (за мен поне). Иначе страхотна рецепта за любителите на френските класики, благодаря Ви, Бон Апети!
13.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
толкова вкусен крем отдавна не бях правила ......Веднага се изяде
12.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2017
когато заври водата по време на печене крема се получава на шупли......................
11.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Кремът се получи страхотен на вкус, но стана на шупли. Искам да попитам, дали някой знае защо се стана така. :):)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
milito_90 коментира рецептата Свински врат на фурна
Вилдан Кьосова се регистрира в сайта.
Нина Шевченко се регистрира в сайта.
AP се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Хумус с тиква и розмарин
Боян Георгиев се регистрира в сайта.
Avror публикува рецептата Торта Наполеон
Ваня Колева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта