Крем „Брюле“

Дата: 12.10.2011
Източник: Бон Апети
Крем „Брюле“
 
Необходими продукти:
1 л течна животинска сметана
12 яйца
200 г захар
60 г кафява захар
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем „Брюле“
Сметаната се загрява с бялата захар на котлона, докато се разтопи. Прибавя се и ванилията.


2
Крем „Брюле“ 2
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват с бъркалка.


3
Крем „Брюле“ 3
Сметаната (не трябва да е гореща) се добавя при непрекъснато бъркане, през цедка, към жълтъците.


4
Крем „Брюле“ 4
Сместа се налива в шоли. Слагат се в тава, налива се вода до 1/3 от формите и се пекат на водна баня в предварително загрята на 160 градуса фурна за 30 минути.


5
Крем „Брюле“ 5
След като брюлето изстине се поръсва с кафявата захар и се пърли с горелка до карамелизиране.


 


Съвети:  Сметановата смес може да се раздели на две и да се сложи нес кафе. Това е идея, с която може да се разнообрази вкуса на десерта.

По повърхността на сместа се образуват балончета, които лесно може да отстраните като минете с горелката през тях.


 


 


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

15.02.2017
толкова вкусен крем отдавна не бях правила ......Веднага се изяде
12.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2017
когато заври водата по време на печене крема се получава на шупли......................
11.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2017
Кремът се получи страхотен на вкус, но стана на шупли. Искам да попитам, дали някой знае защо се стана така. :):)
10.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
:)
9.
Изпрати
лично съобщение

07.06.2015
Много е хубав! Със сигурност ще увелича печенето с още 15 минути. Предпочитам да е по-твърдичко. Ще се прави пак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта