Крем от чесън

Идеалното допълнение към почти всяко ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2011
Крем от чесън
 
Необходими продукти:
300 г чесън
20–30 мл зехтин
1 дафинов лист
50 мл готварска сметана
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Крем от чесън

Чесънът се накисва за 10 минути във вода. 


2
Крем от чесън 2

Обелва се и се слага в намазано със зехтин алуминиево фолио. Овкусява се със сол, черен пипер и дафинов лист.


3
Крем от чесън 3

Фолиото се завива с формата на круша.


4
Крем от чесън 4

Чесънът се слага в тава, в която се наливат и 400 мл вода. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна за 2 часа и 30 минути.


5
Крем от чесън 5

Когато чесънът е готов, се пасира заедно със сметаната до получаване на гладък крем.


6
Крем от чесън 6

Прехвърля се в подходящ стъклен буркан и се съхранява в хладилник за седмица.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: