Крем от гъши дроб с карамел от "Порто"

Димо Димов приготвя рецепта от френската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2007
Крем от гъши дроб с карамел от
 
Необходими продукти:
500 г гъши дроб
250 г готварска сметана
10 г сол
25-30 мл червено вино "Порто"
1 яйце
бял пипер на вкус
200 г кафява захар
100 г червено вино "Порто"


Начин на приготвяне:
1
Крем от гъши дроб с карамел от
Дробът се почиства от жилите и кръвоносните съдове се отстраняват.
2
Крем от гъши дроб с карамел от
Месото се нарязва на по-дребни парчета и се слага в купа.
3
Крем от гъши дроб с карамел от
Залива се с виното, поръсва се със сол и бял пипер и се маринова от 6 до 12 часа.
4
Крем от гъши дроб с карамел от
Маринованият дроб се слага в купата на блендер и се пюрира.
5
Крем от гъши дроб с карамел от
След това се налива сметаната, добавя се яйцето и отново се пюрира.
6
Крем от гъши дроб с карамел от
Захарта се сипва в тенджера и се карамелизира, като се налива виното. Формички за крeм карамел се подреждат в тава и в тях се сипва приготвеният карамел.
7
Крем от гъши дроб с карамел от
Върху карамела в купичките се разпределя пюрираният дроб.
8
Крем от гъши дроб с карамел от
В тавата се налива вода, така че да стигне до средата на купичките. Тавата се поставя в предварително загрята на 170 градуса фурна и предястието се пече около 45 минути.
9
Крем от гъши дроб с карамел от
Кремът се поднася охладен, като е добре да престои поне 8 часа преди консумация. Подходящо е да се гарнира със свежа салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: