Крем от тиква

Прекрасен и лесен есенен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 20.10.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
700 г тиква „Цигулка“
180 г захар
3 жълтъка
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Крем от тиква
Тиквата се почиства от семките и се нарязва на парчета, без да се бели. Поръсва се с 80 г от захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 40–50 минути. Охлажда се и корите се отстраняват.
2
Крем от тиква 2
Тиквата се пюрира.
3
Крем от тиква 3
Млякото и останалата захар се загряват на котлона, докато захарта се разтвори. Прибавя се пюрето от тиква, разбърква се и се оставя на слаб огън.
4
Крем от тиква 4
Жълтъците се смесват с нишестето и ванилията.
5
Крем от тиква 5
Към тях се наливат един-два черпака от горещата тиквена смес, за да се уеднаквят температурите.
6
Крем от тиква 6
Жълтъците се сипват към горещото мляко, бърка се, докато се сгъсти и се оттегля от огъня.
7
Крем от тиква 7
Кремът се разлива в 4 чаши и се охлажда.
8
Крем от тиква 8
Поднася се по желание гарниран с разбита сметана, канела и орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Страхотна рецепта!
16.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2020
Много приятен десерт
15.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Вкусно!
14.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2018
Интересна комбинация. Доминира вкуса на тиква.
13.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Стана много вкусно кремче. На всички в къщи много им хареса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


159 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: