Крем от тиква

Дата: 15.01.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
700 г тиква „Цигулка“
180 г захар
3 жълтъка
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем от тикваТиквата се почиства от семките и се нарязва на парчета, без да се бели. Поръсва се с 80 г от захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 40–50 минути. Охлажда се и корите се отстраняват.
2
Крем от тиква 2Тиквата се пюрира.
3
Крем от тиква 3Млякото и останалата захар се загряват на котлона, докато захарта се разтвори. Прибавя се пюрето от тиква, разбърква се и се оставя на слаб огън.
4
Крем от тиква 4Жълтъците се смесват с нишестето и ванилията.
5
Крем от тиква 5Към тях се наливат един-два черпака от горещата тиквена смес, за да се уеднаквят температурите.
6
Крем от тиква 6Жълтъците се сипват към горещото мляко, бърка се, докато се сгъсти и се оттегля от огъня.
7
Крем от тиква 7Кремът се разлива в 4 чаши и се охлажда.
8
Крем от тиква 8Поднася се по желание гарниран с разбита сметана, канела и орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (17)
17.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2020
Страхотна рецепта!
16.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2020
Много приятен десерт
15.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Вкусно!
14.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2018
Интересна комбинация. Доминира вкуса на тиква.
13.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Стана много вкусно кремче. На всички в къщи много им хареса.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Тутманик със сирене
Iva Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта