Крем от тиква

Дата: 03.10.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
700 г тиква „Цигулка“
180 г захар
3 жълтъка
3 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Крем от тикваТиквата се почиства от семките и се нарязва на парчета, без да се бели. Поръсва се с 80 г от захарта и се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – 40–50 минути. Охлажда се и корите се отстраняват.
2
Крем от тиква 2Тиквата се пюрира.
3
Крем от тиква 3Млякото и останалата захар се загряват на котлона, докато захарта се разтвори. Прибавя се пюрето от тиква, разбърква се и се оставя на слаб огън.
4
Крем от тиква 4Жълтъците се смесват с нишестето и ванилията.
5
Крем от тиква 5Към тях се наливат един-два черпака от горещата тиквена смес, за да се уеднаквят температурите.
6
Крем от тиква 6Жълтъците се сипват към горещото мляко, бърка се, докато се сгъсти и се оттегля от огъня.
7
Крем от тиква 7Кремът се разлива в 4 чаши и се охлажда.
8
Крем от тиква 8Поднася се по желание гарниран с разбита сметана, канела и орехи.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2019
Вкусно!
14.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2018
Интересна комбинация. Доминира вкуса на тиква.
13.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Стана много вкусно кремче. На всички в къщи много им хареса.
12.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2015
Страхотен десерт се получи!Препоръчвам рецептата за любителите на тиква.
11.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Найс,а!Великолепен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Тата се регистрира в сайта.
Anka Anka коментира рецептата Дробчета по селски
Anka Anka се регистрира в сайта.
Радка Стефанова се регистрира в сайта.
Антония Стойкова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта