Крем „Сабайон“ ала Аня

Източник: Nina
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 20.11.2023
Крем „Сабайон“ ала Аня
Крем „Сабайон“ ала Аня
 
Необходими продукти:
4 големи жълтъка
100 г захар
120 мл ирлански крем ликьор
500 г сирене „Маскарпоне“
бишкоти за аранжиране


Начин на приготвяне:
1
Жълтъците и захарта се разбиват до побеляване с помощта на миксер.
2
Купата с разбитите жълтъци и захар се поставя върху тенджера с гореща вода на умерен огън.
3
Налива се алкохолът и кремът се готви при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
4
След като е готов кремът, съдът се слага в друг съд с леденостудена вода. Бърка се до охлаждане.
5
Маскарпонето се разбива с телена бъркалка. Напълно охладеният крем се разбърква с разбитото маскарпоне, докато се получи еднородна смес.
6
В чаши за сервиране се поставят по няколко бишкоти. Кремът се разпределя в чашите и се поднася.

Съвет:
Кремът трябва да се охлади напълно, иначе ще се пресече.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: