Крем супа от червена леща

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.07.2014
Крем супа от червена леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. кимон
2 дафинови листа
1/2 к. ч. олио



Начин на приготвяне:
1
Измийте моркова и го настържете, а лукът нарежете на дребно. В тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи, добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и задушете за 3-4 минути.
2
След това добавете измитата червена леща и един литър вода.
3
След като супата заври, добавете и подправките и посолете с 1/2 чаена лъжица сол. Варете лещата около 30 минути. Когато е готова, извадете дафиновите листа и пасирайте с кухненски робот или пасатор.
Подобни рецепти:
Коментари (24)
24.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2023
Супата стана страхотна.
23.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Вкусно
22.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2017
Получи се страхотна, но следващия път мисля да пропусна кимиона и дафиновия лист. Пидават прекалено силен аромат и убиват другите вкусове .
21.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Получи се добре, но за мойте предпочитания стана малко рядка, другия път ще сложа картоф.
20.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Любима супа в къщи :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: