Крем супа от червена леща

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 09.07.2014
Крем супа от червена леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. кимон
2 дафинови листа
1/2 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Измийте моркова и го настържете, а лукът нарежете на дребно. В тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи, добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и задушете за 3-4 минути.
2
След това добавете измитата червена леща и един литър вода.
3
След като супата заври, добавете и подправките и посолете с 1/2 чаена лъжица сол. Варете лещата около 30 минути. Когато е готова, извадете дафиновите листа и пасирайте с кухненски робот или пасатор.
Подобни рецепти:
Коментари (23)
23.
Изпрати
лично съобщение

26.01.2019
Вкусно
22.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2017
Получи се страхотна, но следващия път мисля да пропусна кимиона и дафиновия лист. Пидават прекалено силен аромат и убиват другите вкусове .
21.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Получи се добре, но за мойте предпочитания стана малко рядка, другия път ще сложа картоф.
20.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Любима супа в къщи :)
19.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Любима на цялото семейство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: