Крем супа от червена леща

Дата: 09.07.2014
Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Крем супа от червена леща
 
Необходими продукти:
1 ч. ч. червена леща
1 глава кромид лук
1 морков
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. къри
1/2 ч. л. кимон
2 дафинови листа
1/2 к. ч. олио
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте моркова и го настържете, а лукът нарежете на дребно. В тенджера изсипете олиото и след като се сгорещи, добавете зеленчуците. Разбъркайте добре и задушете за 3-4 минути.
2
След това добавете измитата червена леща и един литър вода.
3
След като супата заври, добавете и подправките и посолете с 1/2 чаена лъжица сол. Варете лещата около 30 минути. Когато е готова, извадете дафиновите листа и пасирайте с кухненски робот или пасатор.
Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2017
Получи се добре, но за мойте предпочитания стана малко рядка, другия път ще сложа картоф.
20.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Любима супа в къщи :)
19.
Изпрати
лично съобщение

15.03.2017
Любима на цялото семейство!
18.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Супер!
17.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2016
В рецептата е използвана една глава нарязан кромид лук.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Лили Стоянова коментира рецептата Лахмаджун
Антония коментира рецептата Гювечета
Teodora Gospodinova се регистрира в сайта.
Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта