Крем супа от карфиол и пилешко месо

Дата: 07.05.2015
Източник: Красимира
ТИТЛА: Експериментатор
Крем супа от карфиол и пилешко месо
 
Необходими продукти:
400 г карфиол
300 г пилешко месо
1 с. л. брашно
50 г краве масло
200 мл прясно мляко
1 жълтък
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешкото месо се нарязва, сварява се в 500 мл вода и се пасира, заедно с бульона от варенето.
2
Карфиолът се сварява, отцежда се и се пасира. Добавя се към пилешката смес и се разбърква.
3
Брашното се запържва за 1 минута на сух тиган при непрекъснато бъркане. Охлажда се леко, добавя се половината врящо мляко и сместа се кипва. Тази смес се добавя към супата и се вари 7 минути на бавен огън.
4
Жълтъкът се разбива с останалото мляко и се вари на водна баня, до сгъстяване.
5
Супата се охлажда леко, добавя се сместа с жълтъка и маслото, посолява се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта