Крем супа от зелен фасул и грах със сос от чушки

Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2010
Крем супа от зелен фасул и грах със сос от чушки
 
Необходими продукти:
400 г грах
400 г зелен фасул
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 ч. л. краве масло
100 мл прясно мляко
5–6 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
200 мл бяло вино
1 кубче зеленчуков бульон
200 г червени чушки
1 ч. л. червен пипер
пера див лук


Начин на приготвяне:
1
Грахът и фасулът се варят в 1 л вода около 10 минути. След това се добавят млякото, маслото, нарязаният на кубчета лук и наситнените чесън и магданоз. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври още 10 минути.
2
Чушките за соса се режат на кубчета и се варят около 30 минути на умерен огън във виното и разтворения в 200 мл вода бульон. След това се добавя червеният пипер и сосът се пасира.
3
Готовата супа се пасира и се сипва в купи. Към всяка се добавя по 1 с. л. от соса (или сосът се сервира в отделно в сосиера).
4
Украсява се с пера див лук и се сервира.
 
Съвети:
1. Към супата може да се поднесат препечени филийки или ароматни кротони.
2. Супата може да се приготви и от броколи, карфиол, брюкселско зеле и моркови.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: