Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета

Дата: 07.06.2015
Източник: Agy
ТИТЛА: Експериментатор
Крем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчетаКрем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчетаКрем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчетаКрем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчетаКрем супа от зелени аспержи с карамелизирани чери доматчета
 
Необходими продукти:
500 г зелени аспержи
50 г краве масло
1 голям картоф (или 2 по-малки)
6 чери доматчета
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
слънчогледови семки
вода
 

Начин на приготвяне:
1
Аспержите се режат на три части. Долната, най-твърда част (около 1/4 от стъблото) се обелва и се нарязва. Слага се да поври малко в 400 мл вода със сол и след това се пасира.
2
Горната част (около 4 см) се отрязва и се оставя настрана. Тя ще ни трябва за украса.
3
Средната част от аспержите се нарязва на парчета (през 1 см), които се слагат в тенджера с част от разтопеното масло (25-30 г) и обелените и нарязани на кубчета картофи. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
След като аспержите омекнат леко, в тенджерата постепенно се долива от пасираните дръжки на аспержите, докато сместа заври.
5
Накрая се добавя цялото количество пасирани аспержи и се оставя да ври около 15 минути, на слаб огън, след което всичко се пасира.
6
Слънчогледовите семки се запичат за кратко в загрят тиган, без мазнина, така че да не почерняват и се изваждат.
7
В същия тиган се добавят останалото масло и връхчетата на аспержите, и се оставят да се задушат за около 8-10 минути.
8
През това време чери доматчетата се разполовяват.
9
Връхчетата на аспержите се изваждат и в същия тиган, върху останалото от задушените връхчета на аспержите масло се сипва 1 лъжичка захар.
10
След като захарта се разтопи, се слагат половинките на чери доматчетата с разрязаната част надолу. Запържват се леко, като се внимава да не изтече сокът им.
11
Супата се сипва в чинии и се аранжира с доматчетата, връхчетата от аспержите и слънчогледовите семки.


Съвет:
Много ефектна и вкусна супа. Уви, за приготвянето й трябва да си отделите време и да действате бързо. Внимание: Сезонът на аспержите е между края на март и средата на юни!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта