Крем „Тройно изкушение“

За любителите на шоколад, кафе и канела
Източник: Marina Zhelyazkova
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 24.01.2016
Крем „Тройно изкушение“
 
Необходими продукти:
1 л течна сметана
2 пакетчета желатин
300 мл прясно мляко
1 ванилия
1 ч. л. канела
1 ч. л. кафе
1 ч. л. какао
200 г натурален шоколад
40 г краве масло
3 с. л. кафява захар
2 с. л. мед
10 обикновени бисквити
кокосови стърготини за поръсване


Начин на приготвяне:
1
В тенджера се кипват 350 мл сметана и 150 мл прясно мляко. Добавят се медът, канелата и ванилията.
2
1 пакетче желатин се накисва в малко вода и се разтопява на водна баня, след което се добавя към сметановата смес при непрекъснато бъркане.
3
Сместа се разпределя в купички (или чаши), като се пълни около 1/3 от всяка купичка. След това купичките се оставят да стегнат в хладилник за около час.
4
Кипват се 350 мл сметана и 150 мл прясно мляко. Добавят се захарта, какаото и кафето. Отново се добавя пакетче желатин, предварително накиснат във вода и разтопен на водна баня.
5
Кремът се охлажда и се разпределя върху крема с канелата, като се слагат и няколко парчета обикновени бисквити. Отново се прибира в хладилник за около час, за да стегне.
6
В малка тенджера се загряват 300 мл сметана. Добавят се маслото и шоколадът и се бърка, докато шоколадът се разтопи. След това съдът се дърпа от котлона и сместа се оставя да се охлади. Шоколадовият крем се изсипва върху крема с кафе и се поръсва с малко кокосови стърготини.

Съвет:
Кремът може да се сервира в чаши за вино, а може и да се изсипе в голяма тава и да се нареже на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


100 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: