Малва пудинг

Рецепта от Южна Африка
Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
280 г брашно
120 г захар
50 г краве масло със стайна температура (+ за намазване
40 г сладко от кайсии
250 мл прясно мляко
2 яйца
2 с. л. бял винен оцет
2 ч. л. сода
1 щипка сол

за сиропа:
140 г захар
20 г краве масло

за соса:
200 мл животинска сметана
120 г сладко от кайсии
1 пакетче бурбонска ванилова захар


Начин на приготвяне:
1
Малва пудинг
Маслото и захарта се разбиват. Чукват се яйцата и отново се разбива.
2
Малва пудинг 2
Прибавят се сладкото от кайсии и солта и пак разбива се.
3
Малва пудинг 3
Наливат се млякото и изгасената в оцета сода. Сипва се брашното и отново се разбива.
4
Малва пудинг 4
Сместа се разпределя в намазани с масло форми за крем брюле – не трябва да се пълнят догоре.
5
Малва пудинг 5
Пудингът се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 30 минути.
6
Малва пудинг 6
В касерола се смесват 150 мл вода, захарта и маслото за сиропа.
7
Малва пудинг 7
Готовият пудинг се залива със сиропа.
8
Малва пудинг 8
За соса в касерола се смесват сладкото, сметаната и ваниловата захар.
9
Малва пудинг 9
Готви се на умерен огън, докато сместа се сгъсти. По желание се прибавя 1 с. л. тъмен ром.
10
Малва пудинг 10
Пудингът се поднася, полят със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: