Кренвиршки с пълнозърнесто брашно

Българският вариант на хот дога, при който доказваме как в нашата кухня се готви с мерак
Източник: Бон Апети
Дата: 19.03.2013
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно
 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. бяло брашно
1 ч. ч. пълнозърнесто брашно
1 яйце (размер L)
100 г извара
1/2 пакетче суха мая (3.5 г)
2 с. л. краве масло
1 щипка захар
1 щипка сол
6 кренвирша
2 с. л. медена горчица
1 яйце (размер L) за намазване
мак за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно

Маята се оставя да шупне с 30 мл топла вода и щипка захар, като се поръсва с щипка пълнозърнесто брашно. В купа се смесват бялото и пълнозърнестото брашно, изварата, шупналата мая, разтопеното краве масло, яйцето и солта.

 


2
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно 2

Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Поставя се в чиста купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса за около 2 часа.

 


3
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно 3

Готовото тесто се изважда от купата, поставя се върху набрашнен плот и се разточва на правоъгълник с дебелина 1/2 см. От него се изрязват тънки дълги ленти с широчина 1 см.

 


4
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно 4

Кренвиршите се разрязват наве, напречно. Намазват се с горчицата. Около всяка половинка кренвирш се увива тънка лента от тестото.

 


5
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно 5

Кремвиршките се поставят в плитка тава с незалепващо покритие. Намазват се с разбито яйце и се поръсват с маково семе.

 


6
Кренвиршки с пълнозърнесто брашно 6

Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути и се поднасят топли.


Подобни рецепти:
Коментари (18)
18.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2018
Любими за закуска!
17.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2016
Просто невероятно вкусно+добавен сусам!
16.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2016
Идеални за малки пакостници :) станаха чудни!
15.
Изпрати
лично съобщение

08.05.2015
Станаха чудесни. Направих ги със шункови кренвирши и топли ги ометох :)
14.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2015
страхотни са за партита :) аз ги пробвах с луканков кренвирш тъй като е по-силен на подправки и по мазничък станаха супер
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: